BIKE-FITTING EN INSPANNINGSTESTEN

Je BIKE-FIT en lactaattesten bij KINETIKA

Om klachtenvrij te kunnen fietsen én optimaal te presteren is een juiste fietspositie essentieel, zowel voor recreanten als voor competitieve wielrenners. Aangezien deze positie sterk afhangt van de individuele mogelijkheden van de renner, starten we steeds met een grondige lichaamsscreening. Op basis hiervan wordt de fiets met behulp van de meest geavanceerde technologie nauwkeurig afgesteld en bepalen we de correcte positie van uw zadel, stuur en schoenplaatjes.

Door steeds via onderstaand stappenplan te werk te gaan, streeft onze professionele bikefitter ernaar u te voorzien van een perfecte fietsafstelling, met een ideale balans tussen comfort en efficiëntie:

1. Intakegesprek: we starten met een doelgericht vraaggesprek, waarbij we nagaan wat uw doel van de bikefit is, we dieper ingaan op eventuele klachten en uw trainingsgeschiedenis in kaart brengen.

2. Om uw fiets zo gericht mogelijk af te stellen, voeren we een uitgebreid mobiliteits- en flexibiliteitsonderzoek uit.

3. Tijdens de eigenlijke bikefit stellen we de fiets volledig af op maat. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde technologie en analyseren we uw dynamische fietspositie, waarbij de metingen worden uitgevoerd terwijl u fietst.

4. Tijdens de evaluatie worden de resultaten van de screening en de aanpassingen aan uw fiets besproken. Na afloop ontvangt u hiervan een uitgebreid verslag. Indien nodig geven we u eventueel ook nog advies omtrent mobiliteit- en/of stabilisatie-oefeningen mee.

Duur van de bikefit: 2,5 à 3 uur
De bike-fit kost 210 euro

Wat brengt u mee?
-  Racefiets
- Fietskledij
- Fietsschoenen

Ga je als atleet graag dat stapje verder of ben je op zoek naar gegronde en professionele begeleiding dan staat er een vervolg traject klaar waarbij we na de bike-fit starten met het afnemen van inspanningstesten (lactaattesten) waarna we in samenspraak en op maat van jouw persoonlijke doelen een trainingstraject opstellen.

Meer info?

Vraag uitleg aan Tom Sinnesael - hij staat je met raad en daad bij.

Dit kan er mail via beweeg@kinetika.be

of per telefoon op 0496/80.61.81